• Van verleden naar heden

    Handbal Combinatie Boxtel’92 ofwel kortweg H.C.B.’92 is uit een fusie geboren. In november 1992 hebben de toenmalige voorzitters van de plaatselijke handbalverenigingen BHV en Ferocitas besloten om samen verder te gaan onder een nieuwe naam, H.C.B.’92. Destijds een wijs besluit met vooruitziende blik om de jeugd van BHV met de senioren van Ferocitas samen te voegen. Onze vereniging bestaat inmiddels alweer meer dan 25 jaar.  

    Enkele jaren na de start nam de belangstelling voor deze dynamische sport af waardoor de aanwas uitbleef en o.a. het herenteam stopte. Lange tijd was H.C.B.’92 alleen een vrouwenvereniging. Door onder meer een aantal kartrekkers en mensen met hart voor de vereniging is er sinds een kleine 10 jaar weer een stijgende lijn in het ledenaantal van zowel jeugd als heren. De goede prestaties van de Nederlandse handbaldames -en heren zorgt tevens voor een boost. H.C.B.’92 probeert iedereen aan het handballen te krijgen. Inmiddels zijn de teams over 2 thuishavens verdeeld, te weten Sportcomplex de Braken in Boxtel en Sporthal PiusX te Liempde. Voor alle leeftijden, jongens/heren, meisjes/dames, heeft H.C.B.’92 een team. Voor eventuele onderbezette teams wordt een samenwerkingsverband aangegaan met nabijgelegen verenigingen zodat iedereen kan spelen. Handbal is ook zeer geschikt voor mensen met een fysieke handicap die graag in teamverband willen sporten. Nederlands Handbal Verbond is 5 jaar geleden gestart met rolstoelhandbal. ln maart2016 heeft H.C.B.’92 als eerste vereniging in Brabant een rolstoelhandbalteam opgezet, wat sindsdien wekelijks traint en maandelijks een toernooidag heeft.

    In 2018 is HCB’92 nog een ander samenwerkingsverband aangegaan met Sport & Co, een professionele sportorganisatie die het succesvolle concept “kinderen bewegen met plezier” van Ballschule Heidelberg uit Duitsland, omarmd. Sport & Co verzorgt de jeugdtrainingen en begeleidt onze aspirant-trainers tot zelfstandige trainers die met de juiste kennis deze belangrijke functie kunnen uitvoeren. Naast alle sportieve prestaties, worden er ook jaarlijks terugkerende en nieuwe activiteiten georganiseerd. H.C.B.’92 zit niet stil en blijft haar grenzen verleggen. Met positiviteit en het enthousiasme van al onze vrijwilligers, werken we verder aan een gezonde, solide basis voor continuering, nieuwe aanwas en behoud van leden!